kola fondant (dulche de leche)

receptet och bilden lånade ifrån herrhavreflarn! :D (klicka)
 
6 st 
Ingredienser: 
 
- 2 äggulor
- 1 helt ägg
- 1 burk karamelliserad mjölk (färdigkokt)
- 3 msk mjöl
 
- smör och mjöl att klä formen med.
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Smöra och mjöla en muffinsplåt.
 
Vispa äggulor och ägget till dubbel volym ( vitt och ordentligt fluffigt )
 
Tillsätt den karamelliserade mjölken och vispa till jämn smet.
 
Tillsätt sedan mjölet och vispa återigen till jämn smet.
 
Fördela jämnt i formen och grädda i mitten av ugnen ca 9-10 min. Gräddningstiden beror helt på ugnen och vet man med sig själv att det brukar gå fort så håll ett extra öga så dom inte blir igenomgräddade. När man skakar lite lätt på formen ska de fortfarande "dallra". 
 
Låt svalna något, skär loss kanterna med en vass kniv och själp upp på bakplåtsklädd skärbräda. 
 
Servera med glass och färska bär. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0