- Cheesecake med pepparmint och vit choklad

receptet och bilden är lånade ifrån http://blogofphoto.webblogg.se/
Ingredienser:
* 12 st Oreos eller andra kex som du vill ha.
* 2 msk smält margarin eller smör
* Ca 3,5 dl vispgrädde
* 8 msk florsocker
* 100 g vit choklad
* 280 g philadelphiaost
* 1/2 tsk pepparmint extrat eller olja
 
* Röd karamellfärg, valfritt
* Mini oreos eller mindre typ av kex + mera vit choklad, valfritt.
* Polkagrisar för dekorering.
 
Gör så här:
1. Mixa kexen. Smält smöret och häll det i kexblandningen, mixa igen. Sätt ca 2 ½ msk av kexblanding i dina glas som du ska servera dina cheesecake i. Det blir ca 6 st portioner. Ställ i kylen.
2. Smält vit chokladen, i mikrovågsugnen eller över vattenbad. Låt svalna, men låt den inte stelna till. 
3. Vispa vispgrädden lätt i en skål, den ska inte vara för hårt vispad. Sikta ner florsockret och vispa lite till. 
4. Vispa philadelphia osten så den blir mjuk och fluffig. Tillsätt pepparmint extrat. Tillsätt den smälta chokladen och vispgrädden. Rör om. Om du vill ha röd karamellfärg så dela upp smeten till hälften, den ena smeten ska du blanda i lite karamellfärg och den andra får vara vit. Ta en spritspåse och spritsa ut din cheesecake smet i dina glas med oreobotten. Ställ in kyl ca 2 timmar.
5. Om du vill ha oreo doppade i vit choklad. Så smält din choklad och doppa kexen och strö över lite krossade polkagrisar. 
6. Dekorera med polkagrisar och dina oreo doppade i vit choklad innan servering. Bon Appetit!
 

- Nutella cheesecake cupcakes

receptet och bilden är lånad ifrån blogofphoto. <- klicka för att komma dit!
 
Ingredienser:
* 12 oreos eller andra kex du vill ha
* 1 ½ msk saltat smör, smält
* 6 msk strösocker
* 1 ½ msk vetemjöl
* 340 g philadelphiaost
* 2 st ägg
* 1 dl mjölk
* 1 dl gräddfil
* 1/2 tsk vaniljsocker
* 1 ½ dl nutella 
 
Till frosting:
* 2,36 dl vispgrädde
* 3 msk florsocker
* 1 dl hasselnötter, hackade
 
* Choklad för dekorering
 
Gör så här:
1. Värm ugnen till 175 grader. Korssa oreos, blanda ihop krossade Oreos och smör. Fördela blandningen jämnt bland 12 st muffinsformar, lägg till en rågad 1 msk till varje. Pressa smulorna till ett jämnt lager. Grädda i ugnen i 5 minuter. Ta bort från ugnen och låt svalna medan du förbereder fyllningen.
2. I en bunke vispa ihop strösocker och mjöl. Lägg i philadelphiaost och med hjälp av en elektrisk hand mixer, vispa bara tills den är slät. Blanda i ägg. Lägg i mjölk, gräddfil och vanilj och blanda bara tills den är slät och sedan lägg i Nutella och blanda tills den är slät. Om de bildast luftbubblor så kan du knacka skålen lite mot bordsytan. 
3. Fördela smeten i muffinsformarna. Ca 1/4 smet i varje form. Grädda i 175 grader i ca 20-40 min. Låt svalna i ca 30 min. Sätt sedan plastfolie över och ställ dem i kyl i ca 3 timmar så att dom stelnar till. 
4. Vispa grädden och tillsätt florsockret. Spritsa ut frostingen på dina cupcakes och strö över lite hackade hasselnötter och hackad choklad. Förvara cupcakes i kylskåpet. Bon Appetit!
 
 

RSS 2.0