lakrits cakepops!

recept ifrån mariascupcakes!

Lakrits Cake Pops:
~16 stycken

1 paket Singoalla med lakritssmak
100 gram färskost
100 gram vit choklad
Strössel till dekoration

1. Mixa kakorna till smulor. Använd en mixer eller hushållsmaskin.

2. Ha ner osten och blanda väl med smulorna med hjälp av en sked.

3. Rulla smeten till små bollar. Lägg dessa på en tallrik och ställ in i kylen ett tag.

4. Under tiden smälter du chokladen, antingen i ett vattenbad eller i micron. Jag hade i en hel del med svart livsmedelsfärg, för att betona lakritsen.

5. Ta ut bollarna. Doppa ena änden av pinnen i choklad och stick sedan in den i bollen. Låt stelna ett tag. 

6. Doppa popsen i chokladen och dekorera med strössel om du vill. 


Tips! Använde mig denna gång av äggkartonger, som jag gjorde små hål i och där jag sedan kunde trycka ner popsen för att stelna. Då stod de upp på ett stabilt sätt som gjorde att jag (försiktigt) kunde flytta dem från bordet till kylskåpet utan problem.


lakrits cupcakes!

Lakritscupcakes:
~10 st stora, 16 st normala

125 gram smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 3/4 dl naturell yoghurt
4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
1/2 dl kakao
3 msk lakritspulver
10 bitar turkisk peppar, grovt krossade

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Vispa smör och socker luftigt.

3. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning och ha sedan i yoghurten.

4. Blanda vetemjöl, bikarbonat, salt, kakao och lakritspulver i en separat bunke. Rör om ordenligt med en gaffel så att allt blandas.

5. Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd sist ner de krossade karamellerna.

6. Fyll muffinsformarna till ungefär 3/4.

7. Grädda dem längst ner i ugnen i ungefär 15 minuter.


Glasyr:

60 gram mjukt smör
5 dl florsocker
100 gram färskost
svart karamellfärg

1. Vispa smör och florsocker krämigt.

2. Rör ner färskosten.

3. Färga glasyren svart med hushållsfärg.

4. Spritsa eller bred ut glasyren på muffinsen.



recept ifrån mariascupcakes!

marängsmörkräääääääääm (på cupcakes!!)

Marängsmörkräm:
~16 cupcakes

90 gram äggvita
170 gram socker
225 gram smör, rumstempererat och osaltat
1 tsk vaniljsocker
saft från 1/2 citron

1. Vispa samman äggvita och socker, gärna i en rostfri skål eller en av glas.

2. Ställ skålen över ett vattenbad (en kastrull till 2/3 fylld med kokande vatten) och vispa tills sockret har smält. Ta sedan bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills du har en vit och fast marängsmet.

3. Tillsätt smöret lite i taget samtidigt som du vispar på medelhög hastighet. Fortsätt vispa tills du får en len och jämn kräm.

4. Tillsätt vanilj och citron. Ha i eventuell färg och den är klar att spritas på cupcakes!

RSS 2.0