Kokosfyllda chokladcookies:

Receptet och bilden är lånad ifrån tessan bakar! :) <- klicka!
 
(Kokosfyllningen smakar ungefär som bounty och chokladen runt nästan lite åt oreohållet.)
 
Kokosfyllda chokladcookies:
125 gram rumsvarmt smör
1 dl rörsocker
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk sirap
5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
 
100g kokos
1/2 burk kondeserad mjölk (ej kokt)
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att blanda kokos och kondenserad mjölk i en bunke och ställ i kylskåpet medans du gör degen.
Rör ihop smör, rörsocker och strösocker. Blanda i äggen och sirapen. Rör tills det blandats ordentligt. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och salt och rör ner i smörblandningen. Arbeta till en smidig deg som är lite kladdig.
 
Dela degen i 32 delar och rulla varje del till en boll. Gör samma sak med kokossmeten. Platta ut degbollarna, lägg en kokosboll i varje, vik runt degen och rulla ihop till en boll igen.  Rulla bollarna i strösocker och lägg på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda i ca 6-10 minuter. Kakorna är klara när de spruckit upp en del.
Låt svalna.
 
 

cookiecups med kokosbollsfyllning

receptet är ifrån tessanbakar :) <-klicka! även bilden är lånad ifrån henne.
 
CocoChoco Cookiecups (16 st):
 
kakorna
100 gram rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 dl brun farin
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 dl kako
 
kokosbollssmeten
100 gram kokos
0,5 burk kondenserad mjölk
2 msk kakao
1,5 dl havregryn
 
Pärlsocker eller strössel
Börja med att göra fyllningen. Blanda alla ingredienserna till fyllningen och gör 16 bollar. Ställ åt sidan i rumstemratur.
Sätt ugnen på 175 grader och sätt formar i en minimuffinsplåt. Vispa smör, socker och farin fluffigt. Tillsätt ägg och vaniljsocker och forsätt vispa tills det är helt uppblandat.
Rör ihop de torra ingredienserna ordentligt. Häll ner mjölblandningen i sockersmeten och arbeta ihop till en slät och fin deg. Rulla 16 bollar och lägg i formarna. Grädda 10-12 minuter. De ska spricka upp lite grann.
Låt svalna ett par minuter innan du trycker ner mitten på bollarna så det blir som en liten skål. Jag använde en sån där medicinkopp som man får med från apoteket. Det har man för det mesta hemma och den är helt perfekt i storlek.
Lägg en chokladboll i varje kopp och toppa med att trycka på lite pärlsocker. Förvara i kylskåp.
 
Och om du undrar vad du ska göra med den andra halvan av burken med kondencerad mjölk så har du två val. Antingen gör du en dubbel sats eller så bakar du de här godingarna "kokosfyllda chokladcookies"
 
 

Mjölkchokladfrosting

Mjölkchokladfrosting
 
100 gram osaltat smör
100 gram philadelphia
100 gram Marabou mjölkchoklad
2 1/2 dl florsocker
3 msk kakao
 
1. Vispa rumstempererat smör luftigt.
2. Tillsätt florsocker lite i taget.
3. Vispa i philadelphia.
4. Tillsätt kakao.
5. Smält chokladen och låt svalna en stund innan även denna vispas i.
6. Låt frostingen stelna något i kylen ca 1 timme innan du spritsar dina cupcakes.

Chokladmoussetårta

Receptet 'r ifrån cupcakedream! (<-klicka) även lånat bilden ifrån henne! :)
 
Chokladmoussetårta
(precis lika god nybakad som efter att den har fått stå i frysen i 2 månader)
Chokladbotten
 
100 g smör
2 st ägg
2,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
 
1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Knäck äggen i en bunke. Blanda ner socker, det smälta smöret och sikta i övriga ingredienser.
(Rör inte mer än nödvändigt.)
3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, cirka 26 centimeter i diameter.
Vill man göra en mindre kaka så kan man fördela hela receptet i 2 formar på ca 15 cm.
4. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader, cirka 15 minuter.
Kakan ska ha en fast kant men vara mjuk i mitten. Låt svalna.
 
Chokladmousse
Detta recept räcker till ett lager mousse, vill du ha två olika lager gör du två satser mousse med olika choklad.
150 g choklad (vit, ljus eller mörk choklad)
2 ägg-gulor
3 dl grädde

1. Smält chokladen försiktigt och låt svalna till under 65°C (annars kan äggulorna koagulera).
2. Rör ner äggulorna en i taget, rör ordentligt mellan varje. 3. Ta ca ½ dl grädde och rör ner i chokladen så att den svalnar,
känns chokladen fortfarande för varm så blanda ner mer kall ovispad grädde.
4. Vispa grädden, inte för hårt, och rör ner chokladen lite i taget till en jämn smet.
Bred på ett lager mousse i taget, låt stå i frysen ca 30 minuter innan du gör nästa mousse och brer på den.
Låt tårtan stå i frysen i några timmar för att stelna ordentligt och låt sedan tina i kylen i 1 – 2 timmar eller ca 1 timme i rumstemperatur.
 

Centercookies:

 
 
Receptet är ifrån tessan bakar! (<- klicka!) även bilderna är lånade ifrån henne! :)
 
Centercookies:
100 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 dl brun farin
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
 
24 bitar center (2 rullar)
Flingsalt eller strössel.
 
Sätt ugnen på 175 grader och sätt formar i en minimuffinsplåt. Vispa smör, socker och farin med elvisp ett par minuter. Tillsätt ägg och vaniljsocker och forsätt vispa tills det är helt uppblandat.
Rör ihop de torra ingredienserna ordentligt. Häll ner mjölblandningen i sockersmeten och arbeta ihop till en slät och fin deg. Rulla 24 bollar och lägg i formarna. Grädda ca 10 minuter. De ska få lite, lite färg.
Låt svalna ett par minuter innan du trycker ner mitten på bollarna så det blir som en liten skål. Jag använde en sån där medicinkopp som man får med från apoteket. Det har man för det mesta hemma och den är helt perfekt i storlek.
Sätt i en centerbitar upp och ner i alla kakorna och sätt in i ugnen i ytterligare 2 minuter.
Låt svalna och ät så många som möjligt :-).
 
 

RSS 2.0