FLUFFY FROSTING

recept ifrån linda! :D

Recept på fluffy frosting:
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker
2,2 dl strösocker
0,7 dl vatten
1/4 tsk ättiksprit
+ ev. färg eller essens.

Mät upp socker, vatten och ättikssprit i en kastrull och sjud värm den. När sockerlagen sjuder kan du ställa den åt sidan.

Vispa äggvitan och vaniljsockret vitt och fluffigt.

Droppa ned sockerlagen i äggblandningen samtidigt som du vispar - häll sakta!!

Fortsätt vispa en stund till för att sedan tillföra ev. hushållsfärg.

Spritsa, spackla, fyll eller gör vad du vill av den goda frostingen.


CHOKLADFUNDGE FROSTING!

Chokladfudge frosting

100 gram mörk choklad
150 gram smör
2 dl florsocker
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljextrakt



bild och recept ifrån : linda

FROSTINGAR/ ATT HA I MUFFINSEN!

2 recept till frostingar / att ha innuti cupcaken! :D ifrån Maria! :D


Mintchokladkräm:

150 gram choklad
1 1/2 dl vispgrädde
Pepparmintarom

1. Hacka chokladen i mindre bitar och lägg dem i en skål som tål värme.

2. Värm grädden i en kastrull.

3. Häll grädden över chokladen och rör om tills chokladen har smält.

4. Ha i några droppar pepparmint, testa dig fram med några droppar i taget tills du får en lagom stark smak.

5. Ställ in skålen i kylen tills krämen har tjocknat något.



Lakritsfluff:
~10-12 cupcakes/ 1 lager tårtfyllning

60-80 gram lakrits
3 dl grädde

1. Häll upp grädden i en kastrull.

2. Klipp godiset och ha ner den i grädden.

3. Värm grädden försiktigt under omrörning tills dess att godiset har smält så att inget fastnar i botten. Viktigt att grädden inte börjar koka, för då är risken stor att den skär sig och inte går att använda.

4. När allt godis har smält, ta bort kastrullen från plattan och låt svalna något. Häll sedan över grädden i en bunke och ställ denna i kylskåpet i minst fem timmar, helst över natten.

5. Vispa upp grädden som vanligt och den är sedan redo att användas till fyllning eller frosting.Eller både och?

RSS 2.0