dumla fondant
CHOKLADFONDANT
100 g smör
100 g mörk choklad
1 dl socker
1 dl mjöl
2 ägg
3 äggulor
1 msk kaffe
1 msk neutral olja
2 msk kakao
6 dumle
uppvisad vispgrädde till servering
GÖR SÅHÄR
Vispa upp rumstemperat smör med socker.
Smält chokladen och rör ner i smörblandningen.
Vispa upp äggen och äggulorna i en annan bunken lite lätt och häll i smörblandningen.
Tillsätt silat mjöl, kakao, kaffe och olja.
Rör ihop till en jämn smet.
Smöra och bröa små formar. Häll smeten i formarna och stick i en dumle.
Grädda 200 grader ca. 8 minuter.
(alla ungar är olika så ha koll när den fortfarande dallrar i mitten, när du tagit ut den låt den vila ca 2 min innan du trycker ut den)
(alla ungar är olika så ha koll när den fortfarande dallrar i mitten, när du tagit ut den låt den vila ca 2 min innan du trycker ut den)


Kommentarer
Trackback