friterad annanas, med glass.
1 färsk / mogen ananas 1- 1 1/2 liter rapsolja
Frityrsmet : 2 dl vetemjöl 1 msk bakpulver 2 dl kalltvatten
Tillbehör : Glass, lönnsirap
Gör så här :
Skala ananasen och skär bort det hårda i mitten. Rör ihop frityrsmeten genom att först blanda mjöl & bakpulver och sedan röra ner vattnet till en klumpfri smet. Hetta upp oljan i fritös eller i en tjockbottnad gryta, och för att pröva om frityroljan är tillräckligt varm så doppar du ner ett par droppar frityrsmet och ser om det börjar bubbla . ISåfall är den tillräckligt varm- var alltid försiktigt när du friterar så att inte oljan skvätter. Doppa runt ananasbitarna i smeten och stoppa försiktigt ner dem i frityrmassan med hjälp av en stekspade eller liknande . Friteras tills de blir gyllenebruna och lägg upp på hushållspapper så att överflödigt olja rinner av. Servera sedan med glass & sirap.

recept ifrån jennys matblogg!
Kommentarer
Trackback