lakrits macarons

Lakritsmacarons
125 g mandelmjöl
225 g florsocker
4 normalstora äggvitor (125 g)
25 g socker
3 msk lakritspulver
svart karamellfärg (el pastafärg, min anm.)
 
Lakritskräm
1 msk lakritspasta
2 msk cream cheese
2 dl florsocker
10 krossade lakritskarameller, tex turkisk peppar
 
Gör så här:
Separera äggvitorna och låt dem stå i rumstemperatur över natten. Lägg mandelmjölet i en torr bunke. Sikta ner florsockret och blanda noga. Blanda ner lakritspulvret. 
Häll äggvitorna i en separat bunke och vispa dem så hårt att det går att vända bunken upp och ner utan att det rinner ut.
Vispa ner sockret lite i taget och tillsätt karamellfärgen/pastafärgen.
Vänd ner några skedar av marängsmeten i mandelpudret och vänd runt försiktigt tills det blandats. 
Rör därefter ner resten av marängen tills smeten blivit jämn.
Häll smeten i en spritspåse och spritsa sedan ut runda klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper. 
Låt stå i minst 1 timme. Grädda därefter i 160 grader i 10-12 minuter.
Ta försiktigt loss macaronsen från plåten när de svalnat något.
PS; tänk på att varje ugn bränner olika så ha lite koll på kakorna. Känn gärna efter om det går att lyfta upp dem efter ca 10 minuter.
 
Lakritskrämen: Rör ihop samtliga ingredienser till Lakritskrämen och spritsa sedan hälften av macaronsen med krämen. Lägg ihop kakorna två och två. Förvara i burk med lock. 
 
Recept från tidningen BAKA nr 2 2011

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0