Kladdkaka med chokladtryffel.
receptet och bild lånad ifrån baakochmaat! <-klicka! :)
Detta behöver du:
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 krm salt
4 msk kakao
100 gram smör
Tryffelfyllningen:
1/2 dl vispgrädde
200 g choklad ( valfri )
1 tsk honung
1 msk smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Smöra en bakform. Smält smöret till kakan, och låt svalna. Rör ihop ägg och socker.
Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner i smeten. Vispa inte, tillsätt sist smöret och häll sedan upp i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 – 40 minuter, kakan får inte bli bränd. Låt sedan kakan svalna i kylskåpet i några timmar.
Gör tryffeln, genom att hacka chokladen, koka upp grädden. När grädden kokat upp ta bort från plattan och vänd ner chokladen och rör tills chokladen har smält, vänd i en msk smör och honung och rör tills smeten är blank. Häll på tryffeln på kladdkakan och ställ svalt i några timmar.
Kommentarer
Trackback