popcorn tårta
recept och bild lånad ifrån herrhavreflarn! :) (klicka)
Ingredienser:
- 1 påse micropopcorn
- salt efter smak
Karamellen:
- 50 g smör
- 2 dl socker
Chokladganachen:
- 300 g choklad
- 1 dl grädde
Såhär gör du:
1. Klä en springform ca 24 cm med bakplåtspapper.
2. Poppa popcornen och salta.
3. Smält smör och socker i en stor kastrull och låt koka till gyllenbrun färg.
4. Häll genast i popcornen och rör tills de är jämnt "glaserade".
5. Tryck ut de karamelliserade popcornen i en bakplåtsklädd springform ca 24 cm.
( spara 1/4 av popcornen till garnering )
Tryck till med en slev för att få en så jämn yta som möjligt.
6. Hacka chokladen fint eller riv och häll i en bunke. Koka upp grädde i en kastrull och häll över chokladen vänta ca 30 sekunder och rör sedan till jämn ganache.
Häll över popcornen i springformen och se till att täcka hela ovansidan.
7. Ställ i kylen ca 1 h och dekorera sedan med karamelliserade popcorn och hallon om så önskas.

Kommentarer
Trackback