dumlekakor
Det här behöver du 16- 18 st kakor :
15 stycken Dumlekolor
100 gram smör
1 dl strösocker
1/2 dl brunt farinsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
15 stycken Dumlekolor
100 gram smör
1 dl strösocker
1/2 dl brunt farinsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Smält smöret och ställ svalt i 10 minuter, så att det inte är för hett. Hacka dumlen i mindre bitar.
Rör ner socker, farin och ägg i det smälta smöret, blanda de torra ingredienserna och vänd ner de också och rör om tills du har en jämn smet. Vänd sist ner dumlen, och rör ihop allt. Ta fram en plåt med bakplåtspapper, och klicka ut 8- 9 kakor på varje.
Ställ ugnen på 200 grader. Smält smöret och ställ svalt i 10 minuter, så att det inte är för hett. Hacka dumlen i mindre bitar.
Rör ner socker, farin och ägg i det smälta smöret, blanda de torra ingredienserna och vänd ner de också och rör om tills du har en jämn smet. Vänd sist ner dumlen, och rör ihop allt. Ta fram en plåt med bakplåtspapper, och klicka ut 8- 9 kakor på varje.
Tänk på att ha bra med mellanrum mellan kakorna för de flyter ut mycket. Baka kakorna i mitten på ugnen i cirka 8- 10 minuter, håll koll på dem så att de blir gyllenebruna.
Låt kakorna svalna innan de serveras.
Sega med smaka av kola & choklad.


Kommentarer
Trackback