majsbröd
recept härifrån!!
majsbröd
- 25 g jäst
- 3 dl vatten
- 1 tsk salt
- 1 msk olja
- 2 dl majsmjöl
- ca 4 dl vetemjöl
- ägg till pensling
- sesamfrön och polenta till garnering
Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Rör tills all jäst löst sig. Tillsätt olja och salt och sedan majsmjölet. Arbeta in vetemjölet – precis så mycket som behövs för att degen ska börja släppa från bunken. Jäs i 45 minuter under bakduk. Baka ut (använd mer vetemjöl till utbaket om degen känns väldigt kladdig) till frallor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs under duk i ytterligare 30 minuter. Pensla med lite uppvispat ägg, strö över sesamfrön och polenta och grädda i 250 grader i ungefär 10 minuter.

Kommentarer
Trackback