dulce de leche pannacotta!
5dl vispgrädde
Biskvier
16 st
Fluffig frusen polkagrispaj
RECEPT IFRÅN: Hemma hos kickan :)
Pajdeg
20 småkakor med smak av choklad
2 msk kakao
25 g smält smör eller margarin
5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff
några droppar pepparmyntsolja
några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till dekorering
Chokladsås
125 g mörk choklad
75 g smör
0.5 dl strösocker
0.5 dl sirap
1 nypa salt
0.5 dl vatten
1. Kör kakor, kakao och smör i en matberedare.
2. Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter. Ställ in i frysen.
3. Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluff och några droppar pepparmyntsolja eller efter smak.
4. Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.
5. Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner i den större mängden kräm.
6. Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.
7. Ta resterande kräm och blanda i några droppar karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över den vita i formen.
8. Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen.
9. Ställ in pajen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar.
10. Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad har smält.
11. Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig.
12. Servera såsen varm eller kall till pajen.


chokladig cheesecake med tryffeltäcke.
Kladdiga chokladmuffins med chokladkräm, grädde och hallon
Ingredienser
100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Chokladkräm
50 g smör
1 1/2 msk vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 1/2 msk kakao
1 dl mjölk
1 dl grädde
2 dl lättvispad grädde
1 dl färska hallon
Gör så här:
Muffins
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret till muffinsarna i en kastrull.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner det smälta smöret.
4. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en annan bunke och rör sedan ner det i smeten.
5. Placera muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till hälften med smeten. Grädda mitt i ugnen i 13-15 minuter (ca 5 minuter längre för stora muffins). Ta ut och låt svalna.
Chokladkräm
1. Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjöl, socker och kakao. Rör ner mjölk och grädde. Koka under omrörning på medelhög värme tills krämen tjocknat.
2. Tryck en liten grop i de svalnade muffinsarna och fyll den med en klick chokladkräm. Här kan du sedan välja om du vill frysa dem en liten stund eller på en gång dekorera dem med en klick lättvispad grädde och färska bär.
"knäckrullar" !!
Doppa ändarna i choklad
