dulce de leche pannacotta!

receptet kommer ifrån: bara en kaka till :)
 
Pannacottorna räcker till ca 6 portioner.
smeten
5dl vispgrädde
0,5 bruk dulce de leche
2 gelatinblad
------------------
garnering
0,5 burk dulche de leche
hallon
 
(tänk på att koka den kondenserade mjölken i 2 timmar, då blir det dulce de leche.)
 
Låt gelatinbladen ligga i en skål med vatten i minst 5 minuter. Koka upp grädden och rör ner dulche de leche krämen. Rör tills det är helt utblandat. ta kastrullen ifrån värmen och rör ner gelatinbladen. Häll upp i glas/portionsformar och låt stå i kylen minst 6 tim, helst hela natten. en stund innan servering, ta resten av innehållet ur dulche de leche burken och tryck ner i en spritspåse, är kolakrämen väldigt "trög" rör ev. ur den med ett par matskedar vatten. sprits lite dulche de leche krän ovanpå varje pannacotta och dekorera med några hallon.

Biskvier

NÖTKRÄMSBISKVIER
16 st
 
Mandelbottnar:
125 gram mandelmassa
1 liten äggvitor
(eventuellt 1 msk strösocker)
 
8 st nörkräm
 
200 g (valfri) choklad att doppa de i.
 
 Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan på den grova sidan av rivjärnet och blanda med äggvitan till en jämn smet. Klicka ut/rulla mandelsmeten till 8 små kakor och placera ut dem på en plåt täckt med bakplåtspapper.Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Låt kakorna svalna på galler.
 
"spritsa" ut nötkrämen på bottnarna (eller, lägg på den hur du vill)
in i kylen medans du smälter chokladen. över vatten bad elel ri micron.
Doppa bara biskvierna så att nötkrämen täcks.
 
 
 

Fluffig frusen polkagrispaj

RECEPT IFRÅN: Hemma hos kickan :)

Pajdeg
20 småkakor med smak av choklad
2 msk kakao
25 g smält smör eller margarin

5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff
några droppar pepparmyntsolja
några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till dekorering

Chokladsås
125 g mörk choklad
75 g smör
0.5 dl strösocker
0.5 dl sirap
1 nypa salt
0.5 dl vatten

1. Kör kakor, kakao och smör i en matberedare.

2. Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter. Ställ in i frysen.

3. Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluff och några droppar pepparmyntsolja eller efter smak.

4. Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.

5. Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner i den större mängden kräm.

6. Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.

7. Ta resterande kräm och blanda i några droppar karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över den vita i formen.

8. Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen.

9. Ställ in pajen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar.

10. Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad har smält.

11. Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig.

12. Servera såsen varm eller kall till pajen.

 


chokladig cheesecake med tryffeltäcke.

recept ifrån veronicas bakblogg! :)
 
Botten:
75 g smör 12 digestivekex
 Fyllning:
200 gram philadelphiaost
3 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocke
r 3 stycken äggvitor
3 dl grädde
200 gram riven mjölkchoklad
Chokladtryffel :
200 gram mjölkchoklad
1 1/2 dl grädde
3 msk smör
 
Mixa eller smula digestiven och rör ihop med det smälta smöret. Tryck ut i en rund form, med avtagbara kanter.
 
Riv mjölkchokladen grovt på ett rivjärn.
 
Separera äggulor från äggvitor i olika bunkar. Blanda äggulorna med philadelphia, vaniljsocker och strösocker. Vispa tillsammans till en slät smet. Vispa grädden ganska hårt i en annan skål. Vispa sedan äggvitor i en till skål och vispa till ett hårt skum (du ska kunna hålla bunken upp och ner, och äggvitorna ska inte rinna ut ) och vänd sedan ner denna i smeten också. Rör ner den rivna chokladen och vänd om tills det blandat sig. Häll smeten i en rund form med avtagbara kanter och täck med plastfolie och ställ i frysen.
 
Bryt chokladen i mindre delar. Låt grädden och smöret sjuda upp i en kastrull. Häll sedan den heta grädden över chokladen och rör tills tryfflen är slät. Låt detta svalna i kylskåp innan du brer detta över cheesecaken.
 
Sedan ska den stå i frysen i minst 6 timmar, men gärna över natten innan du serverar. Ta fram den en kvart innan den ska serveras.
 
Jag hade cheesecaken i frysen över natten och sen bredde jag ut chokladtryffeln innan servering
 
 

Kladdiga chokladmuffins med chokladkräm, grädde och hallon

 

 RECEPT IFRÅN MITT SKAFFERI
Ca 14 små muffins eller 6 st stora.

Ingredienser
100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt


Chokladkräm
50 g smör
1 1/2 msk vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 1/2 msk kakao
1 dl mjölk
1 dl grädde

2 dl lättvispad grädde
1 dl färska hallon


Gör så här:


Muffins

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret till muffinsarna i en kastrull. 
3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner det smälta smöret.
4. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en annan bunke och rör sedan ner det i smeten.
5. Placera muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till hälften med smeten. Grädda mitt i ugnen i 13-15 minuter (ca 5 minuter längre för stora muffins). Ta ut och låt svalna.


Chokladkräm

1. Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjöl, socker och kakao. Rör ner mjölk och grädde. Koka under omrörning på medelhög värme tills krämen tjocknat.
2. Tryck en liten grop i de svalnade muffinsarna och fyll den med en klick chokladkräm. Här kan du sedan välja om du vill frysa dem en liten stund eller på en gång dekorera dem med en klick lättvispad grädde och färska bär.


"knäckrullar" !!

RECEPT IFRÅN SOCKERBAGERSKAN
Ca 20-25 st
 
75 g smör
1 dl socker
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
0,5 tsk vaniljsocker
0,25 tsk bakpulver
2 msk grädde
2 msk sirap
 
 
Gör så här:
 
Smält smöret och blanda i övriga ingredienser
Klicka ut på bakplåtspapper och grädda i 200 grader ca 5-7 min
 
Rulla sedan ihop kakorna innan de stelnat
Jag fyllde mina med nutella och det blev riktigt gott!
Fyll annars med chokladkräm eller liknande.

Doppa ändarna i choklad
 
 

RSS 2.0