frasig maräng nöttårta

ca: 12 bitar bottnar
2 1/2 dl hasselnötskärnor
4 äggvitor
2 dl socker
fyllning:
3 dl vispgrädde
2 tsk kokatkaffe (kallt) eller vanilj, passionfrukt, citron, baileys m.m. (vaniljstång)
50-75 g blockchoklad
garnering:
blockchoklad
täck 3 plåtar med bakplåtspapper. markera en rund del (rita) ca.24 cm på varje plåt. mal nötterna. vispa vitorna till hårt fast skum. Blanda nötter och socker, vänd ner det försiktigt i äggviteblandningen. fördela marängsmeten i rundarna och bred ut den jämnt. grädde bottnarna i 150 c i ca 15 minuter eller tills bottnarna känns torra, lossa försiktigt och låt dem kallna på galler.
vispa grädden och smaksätt den med kaffet (eller det du vill) och finhackad blockchoklad. Lägg ihop bottnarna med grädde imellan och eventuellt ett lager överst. Flisa lite blockchoklad ovanpå som garnering. servera genast.
Kommentarer
Trackback