Martha Stuarts "One bowl Cupcakes" ca 24 st / spindel cupcakes

Martha Stuarts "One bowl Cupcakes" ca 24 st


Ingredienser 

1.5 dl kakao 
3.5 dl socker
3.5 dl mjöl
1.5 tsk bikarbonat
3/4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker 
3/4 tsk salt 

2 ägg
1.5 dl hett vatten
1.5 dl mjölk
1/4 tsk vinäger (Vitvins eller äppelcider)
3 msk olja


Gör såhär:

Sätt ugnen på 180°c
Sikta ihop alla torra ingredienser i en stor bunke.
Tillsätt resten av ingredienserna och vispa med handvisp nån minut så att allt blandas.
Fyll muffinsformar till lite mer än hälften och grädda i ca 15 min. Låt svalna på galler.


Det som är så bra med dessa cupcakes är att de inte blir torra i kylen, som de flesta cupcakes lätt kan bli. Det beror på att de innehåller olja istället för smör. Smör stelnar i kylen och därför blir de torra. Men dessa behåller alltså sin saftighet även efter att de stått i kylen!

frostingen!!!!! ( LETA REDA PÅ HUR MYCKET UTAV ALLT)

Skär upp smöret i kuber och lägg det i en skål. Smöret ska vara rumstempererat.
Vispa smöret några minuter tills det är ljust och krämigt.
Tillsätt florsocker och vispa några minuter till, akta så att inte allt bolmar upp i ansiktet på dig ;)
Smält choklad över vattenbad och låt svalna. Tillsätt till smörblandningen och vispa 2-3 min. Ställ i kylen ett tag om chokladen inte var kall nog när du hällde i den. Om du har lika dåligt tålamod som jag det vill säga.


och såhär gör du dessa gulliga spindelcupcakes! Se till att cupcakesen är svalnade, skär av toppen på dem om de ser ut som mina...



Med en rund tyll, spritsa dina cupcakes med fudgen.
Doppa hela härligheten i vanligt chokladströssel.
Ta vita chokladknappar, skär av toppen på dem (om du vill) och spritsa pupiller med resten av chokladen du smälte till fudgen.
Sen är det bara ta lakritssnören (jag hittade i lösviktsgodishyllan) och sticka in i sidorna som ben! Klart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0