Chokladcupcakes med smak av kaffe
Receptet ger 16 stycken
Ingredienser
3 ägg
2 dl Rättvisemärkt rörsocker strö
2 tsk Rättvisemärkt vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
2 msk Rättvisemärkt kakao
100 g Rättvisemärkt mörk choklad
4 msk Rättvisemärkt kaffe
3 msk mjölk
Gör så här:
Förbered med att placera muffinsformar i en muffinsplåt.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner alla torrvaror med en slev. Smält chokladen i micron eller i en kastrull. Blanda ner kaffe och mjölk. Rör om. Blanda nu alltsammans (fortfarande bara med slev). Fyll sedan muffinsformar till ¾. Grädda sedan på 180 grader i 16-20 min.
Mjölkchokladfrosting
200 g Rättvisemärkt Mjölkchoklad
150 g cream cheese
100 g smör
2 dl Rättvisemärkt Rörsocker Flor
Gör så här:
Smält chokladen och låt den svalna. Vispa cream cheese och smör fluffigt. Tillsätt rörsocker flor och chokladen. Vispa tills allt blandats. Spritsa eller smeta sedan frostingen på dina cupcakes och dekorera.
recept ifrån http://sockerrus.se/
Saftiga kanelbullar med ljuvlig cream cheese glasyr.
Receptet ger 12 megastora bullar
Bullar:
35 g torrjäst
240 ml varm mjölk (lite mer än fingervarmt, ca 45grader)
1 1/4 dl socker
80 g smör (rumsvarmt
1 tsk salt
2 ägg
9,5 dl mjöl
Fyllning:
150 g farinsocker (ca 2,5dl, tycker det är lättare att väga farinsocker än mäta upp det)
2 1/2 msk kanel
80 g smör (rumsvarmt)
Glasyr:
125 g smör (rumsvarmt)
3,5 dl florsocker
80 g cream cheese
1/2 tsk vaniljessens (eller 2/3 tsk vaniljpulver)
1 krm salt
Gör så här:
- Lös upp jästen i den varma mjölken.
- Blanda socker, smör, salt och ägg.
- Tillsätt mjöl och blanda väl.
- Knåda ihop till en del och låt jäsa 1h.
- Blanda farinsocker och kanel tillsammans i en skål och vänta tills degen jäst klart.
- Kavla ut degen till en rektangel på ca 53×40 cm (ca 0,6 cm tjock).
- Smeta ut smöret med en slickepott och strö över sockerblandningen (använd allt
)
- Rulla ihop och skär 12 stycken (ca 4,5 cm breda) skivor och lägg 6 st på varje plåt.
- Låt jäsa i 30 min under en bakduk.
- Gör i ordning glasyren.
- Blanda ihop alla ingredienser väl. Den ska nästan vara lite rinnig. Är den inte det så kan man stoppa in den i micron en liten stund.
- Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10min. OBS de ska nästan vara ”undercooked”.
- Häll på glasyren så fort bullarna kommit ut ur ugnen.


