popcorn tårta

recept och bild lånad ifrån herrhavreflarn! :) (klicka)
 
Ingredienser:
- 1 påse micropopcorn
- salt efter smak
 
Karamellen:
- 50 g smör
- 2 dl socker
 
Chokladganachen:
- 300 g choklad
- 1 dl grädde
 
Såhär gör du:
 
1. Klä en springform ca 24 cm med bakplåtspapper.
2. Poppa popcornen och salta. 
3. Smält smör och socker i en stor kastrull och låt koka till gyllenbrun färg.
4. Häll genast i popcornen och rör tills de är jämnt "glaserade". 
 
5. Tryck ut de karamelliserade popcornen i en bakplåtsklädd springform ca 24 cm. 
( spara 1/4 av popcornen till garnering )
Tryck till med en slev för att få en så jämn yta som möjligt. 
 
6. Hacka chokladen fint eller riv och häll i en bunke. Koka upp grädde i en kastrull och häll över chokladen vänta ca 30 sekunder och rör sedan till jämn ganache. 
Häll över popcornen i springformen och se till att täcka hela ovansidan. 
 
7. Ställ i kylen ca 1 h och dekorera sedan med karamelliserade popcorn och hallon om så önskas. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0