snabb cheesecake i glas!

2 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
3/4 dl strösocker
2 dl frysta bär (jag hade hallon)  - om du vill ha i smeten, annars hoppa över
ett gäng digestivekex
om du har hemma: färska bär att dekorera med
häll i vaniljsocker om du vill, ca, 2-3 tsk?

vispa grädden först, inte för hårt. Blanda sedan ner osten och sockret i, (häll i vaniljsocker) häll också i de frysta bären om du ska ha det i.  ta fram vinglas eller några andra fina glas, och varva med kex och smet! (häll inte för mycket kex i botten haha)

har du färska jordgubbar (exempel bara, men jag tyckte om det!) så skär upp och lägg i mitten. alltså: 1. digestive 2. smet 3. skär små bitar av jordbbbar. 4. lite digestive 5. smet6 toppa med liiiiite degistive. TOPPA MED BÄR

servera direkt!
annars kan du förbereda och hälla upp allt när det ska bjudas, bara låta smeten stå i bunken i kylen sålänge.

 


RSS 2.0