Kladdkaka med Maltesers

Receptet och bilderna kommer ifrån bloggen: bli min jäst. (klicka på namnet för att komma dit!)
Dubbel sats kladdkaka, ger ca 12-15 bitar
(Går bra att halvera, gör då i en mindre springform)
Recept: 
200 g smör
4 ägg
1 dl Farinsocker
4 dl strösocker
2,5 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
ca 1,1 dl kakao
2 krm salt
3,5 dl Maltesers
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda alla ingredienser utom Maltesers och smör.
Rör sist i smör och Maltesers.
Smöra en springform, ca 24 cm i diameter. Bröa formen med lite mjöl och kakao, eller ströbröd om man gillar det.
Häll i smeten i springformen.
Sätt in långt ner i ugnen och grädda i ca 25-30 minuter. Den ska vara lite fastare i kanterna men fortfarande lös i mitten, då är den klar. Om den ska ätas direkt eller samma dag kan man grädda lite längre, men annars är den godast om man gör den dagen innan den ska ätas och låter den stå i kyl över natten.
 
 
 

Kladdig kladdkaka med dumlesnacks

Receptet kommer ifrån bloggen: två tjejer i köket! (<-klicka!) även lånat bilderna av dem! :)
 
Det här behöver du:
3 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa salt
25 stycken hackde dumlesnacks
  
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. (rör med typ en träslev eller liknande, vispa inte) Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Finhacka dumlesnacksen och rör ner hälften i smeten. Häll upp smeten i den smorda formen. Ställ in i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut formen de sista 5 minuterna och fördela övr resterande dumlesnacks och låt smälta . Kladdkakan ska fortfarande vara lite lös i mitten när du tar ut den. 
Ta ut och låt svalna.

Servera med lättvispad grädde!!

 

 

RSS 2.0