dulche de leche pannacotta,

Recept ifrån baraenkaka till, och direkt till recepetet här!
 
Dulche de leche pannacotta!
ca 6 portioner.
 
1/2 burk dulche de leche
5 dl vispgrädde
2 gelatinblad
 
garnering
 
1/2 burk dulche de  leche (andra halvan)
t.ex hallon.
 
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i minst 5 minuter. koka upp grädden och rör sen ner dulche de leche krämen. rör tilsl de är helt utblandat, ta av från värmen och rör sen ner gelatinladen. häll upp i portionsformar (glas t.ex) och låt stå i kylen i ca 6 timmar, elel röver natten. En stund innan servering så ta den andra halvan av dulche de leche krämen och tryck ner i en spritspåse, är den väldigt trög så rör ev. ut den med ett par matskedar vatten. sprita lite dulche de leche över varje portion och garnera med lite hallon.

Dulche de leche pannacotta med pecannötter!

Recept ifrån baraenkakatill.
 
Dulce de leche-pannacotta, 8 portioner:
1 burk dulce de leche (är oftast på 397 g)
(finns antingen färdig och heter då Karamelliserad mjölk och förvaras med största sannolikhet bredvid den kondenserade mjölken. Annars är det bara att koka en burk med sötad kondenserad mjölk tills du får dulce de leche,)
5 dl grädde
3 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten, låt dem ligga i minst 5 min. Värm upp grädden i en kastrull på spisen, och ta den från värmen precis när den börjat koka. Rör ner dulce de lechen, och rör om med en vanlig handvisp tills den har löst sig. Rör ner gelatinbladen, och häll sedan upp i portionsformar som du ställer i kylen i minst 6 timmar, allra helst över en natt. Precis före servering, toppa med karamelliserade pecannötter.

Karamelliserade pecannötter som topping
100 g pecannötter
0,75 dl råsocker
0,25 dl vatten
1 rågad tsk flingsalt

Hacka nötterna grovt, och rosta dem i en torr stekpanna ett par minuter, tills de mjuknat lite och det börjar lukta gott om dem. Häll över dem på en tallrik, och mät upp råsocker, vatten och flingsalt i stekpannan. Rör om, koka upp under någon minut och låt det karamelliseras. Det bubblande sockret är klart när det blir bärnstensfärgat. Ta pannan av värmen, rör ner pecannötterna och blanda snabbt. Häll sedan över på bakplåtspapper och låt stelna. Toppa panncottan med de finfina nötterna.

RSS 2.0