kakdegsbollar

receptet och bilden lånade ifrån herrhavreflarn! - klicka! :)
Ca 15 st.
 
Ingredienser:
 
- 125 g smör
- 1/2 dl ljust muscovadosocker
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker 
- 2 msk grädde
- 2.1/2 dl mjöl ( vill man ha dem ännu fastare tillsätt upp till 1/2 dl extra, en smaksak helt enkelt )
- 50 g chokladknappar
 
 
- 70 g ljuschoklad att doppa bollarna i.
 
 
Såhär gör du:
 
Vispa smöret, muscovadosocker, strösocker och vaniljsocker till jämn mjuk smet.
 
Skrapa ner från kanterna och tillsätt grädden, rör till jämn smet.
 
Skrapa ner från kanterna och tillsätt mjölet, vispa till jämn deg.
 
Rör nu ner chokladknapparna tills de är jämnt fördelade i smeten.
 
Rulla till ca 15 st bollar och ställ kallt ca 1-2 h eller tills de har "satt" sig. 
 
Smält chokladen över vattenbad och doppa halva bollen, ställ kallt tills chokladen stelnat. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0