cookiecups med kokosbollsfyllning

receptet är ifrån tessanbakar :) <-klicka! även bilden är lånad ifrån henne.
 
CocoChoco Cookiecups (16 st):
 
kakorna
100 gram rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 dl brun farin
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 dl kako
 
kokosbollssmeten
100 gram kokos
0,5 burk kondenserad mjölk
2 msk kakao
1,5 dl havregryn
 
Pärlsocker eller strössel
Börja med att göra fyllningen. Blanda alla ingredienserna till fyllningen och gör 16 bollar. Ställ åt sidan i rumstemratur.
Sätt ugnen på 175 grader och sätt formar i en minimuffinsplåt. Vispa smör, socker och farin fluffigt. Tillsätt ägg och vaniljsocker och forsätt vispa tills det är helt uppblandat.
Rör ihop de torra ingredienserna ordentligt. Häll ner mjölblandningen i sockersmeten och arbeta ihop till en slät och fin deg. Rulla 16 bollar och lägg i formarna. Grädda 10-12 minuter. De ska spricka upp lite grann.
Låt svalna ett par minuter innan du trycker ner mitten på bollarna så det blir som en liten skål. Jag använde en sån där medicinkopp som man får med från apoteket. Det har man för det mesta hemma och den är helt perfekt i storlek.
Lägg en chokladboll i varje kopp och toppa med att trycka på lite pärlsocker. Förvara i kylskåp.
 
Och om du undrar vad du ska göra med den andra halvan av burken med kondencerad mjölk så har du två val. Antingen gör du en dubbel sats eller så bakar du de här godingarna "kokosfyllda chokladcookies"
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0