kladdkake kakor!

(Receptet kommer från tidningen Hembakat)
 
50g smör
1,5 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
1 nypa salt
150g mörk choklad (smält)
1 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
 
1. Vispa smör, farinsocker och socker poröst. Tillsätt äggen och vispa en stund till.
2. Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och choklad. Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner det i smeten. Låt smeten vila 15 minuter i kylen. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Klicka ut ca 1 msk smet till varje kaka på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dem inte för nära eftersom de kommer flyta ut!
4. Grädda kakorna mitt i ugenen i 12-13 minuter. Låt svalna på plåten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0