majsbröd

recept härifrån!!

majsbröd

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 2 dl majsmjöl
  • ca 4 dl vetemjöl
  • ägg till pensling
  • sesamfrön och polenta till garnering

Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Rör tills all jäst löst sig. Tillsätt olja och salt och sedan majsmjölet. Arbeta in vetemjölet – precis så mycket som behövs för att degen ska börja släppa från bunken. Jäs i 45 minuter under bakduk. Baka ut (använd mer vetemjöl till utbaket om degen känns väldigt kladdig) till frallor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs under duk i ytterligare 30 minuter. Pensla med lite uppvispat ägg, strö över sesamfrön och polenta och grädda i 250 grader i ungefär 10 minuter.

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0