friterad annanas, med glass.

 
 
Det här behöver du :
1 färsk / mogen ananas 1- 1 1/2 liter rapsolja
Frityrsmet : 2 dl vetemjöl 1 msk bakpulver 2 dl kalltvatten
Tillbehör : Glass, lönnsirap

 

Gör så här : 
Skala ananasen och skär bort det hårda i mitten.  Rör ihop frityrsmeten genom att först blanda mjöl & bakpulver och sedan röra ner vattnet till en klumpfri smet. Hetta upp oljan i fritös eller i en tjockbottnad gryta, och för att pröva om frityroljan är tillräckligt varm så doppar du ner ett par droppar frityrsmet och ser om det börjar bubbla . ISåfall är den tillräckligt varm- var alltid försiktigt när du friterar så att inte oljan skvätter.  Doppa runt ananasbitarna i smeten och stoppa försiktigt ner dem i frityrmassan med hjälp av en stekspade eller liknande . Friteras tills de blir gyllenebruna och lägg upp på hushållspapper så att överflödigt olja rinner av. Servera sedan med glass & sirap.
recept ifrån jennys matblogg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0