- Nutella cheesecake cupcakes

receptet och bilden är lånad ifrån blogofphoto. <- klicka för att komma dit!
 
Ingredienser:
* 12 oreos eller andra kex du vill ha
* 1 ½ msk saltat smör, smält
* 6 msk strösocker
* 1 ½ msk vetemjöl
* 340 g philadelphiaost
* 2 st ägg
* 1 dl mjölk
* 1 dl gräddfil
* 1/2 tsk vaniljsocker
* 1 ½ dl nutella 
 
Till frosting:
* 2,36 dl vispgrädde
* 3 msk florsocker
* 1 dl hasselnötter, hackade
 
* Choklad för dekorering
 
Gör så här:
1. Värm ugnen till 175 grader. Korssa oreos, blanda ihop krossade Oreos och smör. Fördela blandningen jämnt bland 12 st muffinsformar, lägg till en rågad 1 msk till varje. Pressa smulorna till ett jämnt lager. Grädda i ugnen i 5 minuter. Ta bort från ugnen och låt svalna medan du förbereder fyllningen.
2. I en bunke vispa ihop strösocker och mjöl. Lägg i philadelphiaost och med hjälp av en elektrisk hand mixer, vispa bara tills den är slät. Blanda i ägg. Lägg i mjölk, gräddfil och vanilj och blanda bara tills den är slät och sedan lägg i Nutella och blanda tills den är slät. Om de bildast luftbubblor så kan du knacka skålen lite mot bordsytan. 
3. Fördela smeten i muffinsformarna. Ca 1/4 smet i varje form. Grädda i 175 grader i ca 20-40 min. Låt svalna i ca 30 min. Sätt sedan plastfolie över och ställ dem i kyl i ca 3 timmar så att dom stelnar till. 
4. Vispa grädden och tillsätt florsockret. Spritsa ut frostingen på dina cupcakes och strö över lite hackade hasselnötter och hackad choklad. Förvara cupcakes i kylskåpet. Bon Appetit!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0