- Cheesecake med pepparmint och vit choklad

receptet och bilden är lånade ifrån http://blogofphoto.webblogg.se/
Ingredienser:
* 12 st Oreos eller andra kex som du vill ha.
* 2 msk smält margarin eller smör
* Ca 3,5 dl vispgrädde
* 8 msk florsocker
* 100 g vit choklad
* 280 g philadelphiaost
* 1/2 tsk pepparmint extrat eller olja
 
* Röd karamellfärg, valfritt
* Mini oreos eller mindre typ av kex + mera vit choklad, valfritt.
* Polkagrisar för dekorering.
 
Gör så här:
1. Mixa kexen. Smält smöret och häll det i kexblandningen, mixa igen. Sätt ca 2 ½ msk av kexblanding i dina glas som du ska servera dina cheesecake i. Det blir ca 6 st portioner. Ställ i kylen.
2. Smält vit chokladen, i mikrovågsugnen eller över vattenbad. Låt svalna, men låt den inte stelna till. 
3. Vispa vispgrädden lätt i en skål, den ska inte vara för hårt vispad. Sikta ner florsockret och vispa lite till. 
4. Vispa philadelphia osten så den blir mjuk och fluffig. Tillsätt pepparmint extrat. Tillsätt den smälta chokladen och vispgrädden. Rör om. Om du vill ha röd karamellfärg så dela upp smeten till hälften, den ena smeten ska du blanda i lite karamellfärg och den andra får vara vit. Ta en spritspåse och spritsa ut din cheesecake smet i dina glas med oreobotten. Ställ in kyl ca 2 timmar.
5. Om du vill ha oreo doppade i vit choklad. Så smält din choklad och doppa kexen och strö över lite krossade polkagrisar. 
6. Dekorera med polkagrisar och dina oreo doppade i vit choklad innan servering. Bon Appetit!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0