Dulche de leche fyllda choklad kakor!

recept ifrån madebymary
Dulce de Lechefyllda Chokladkakor (med Havssalt - gör utan)
ca 40 st
 
110 gram smör
330 gram farinsocker
2 ägg (som legat framme några timmar så att de är rumstempererade)
50 gram kakao
250 gram vetemjöl
1 nypa salt
100 gram mjölkchoklad, antingen finhackad eller i form av "chokladknappar"
(flingsalt-gör utan)
 
1 burk dulce de leche, det kommer gå åt ca 75% av burken. 
 
HOW TO?
 
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda kakao, vetemjöl och salt i en skål. Smält smöret på medelhög värme, när smöret är helt smält, drag från plattan. 
 
2. Rör ner farinsocker i det smälta smöret, följt av äggen, rör till en jämn smet. Rör därefter ner ner chokladknapparna, rör tills de börjar smälta och ger spår i smeten. Avsluta med att röra ner mjölblandningen, rör bara tills dess att smeten går ihop. Plasta därefter in och ställ i kylskåp i ca 20 minuter. 
 
3. Ta ut kakdegen och ta ca 1 msk och rulla till en liten boll. Tryck en fördjupning med tummen, fyll den med  ca 1 tsk dulce de leche. Tag 1/2 tsk deg, platta ut och täck kolakrämen. (Toppa kakan med havssalt) och grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. 
 
4. Låt svalna något på plåten innan kakorna får svalna helt på galler. 
 
Njut till ett stort glas mjölk, en kopp kaffe eller varm choklad!
 
OBS! Överbliven dulce de leche kan förvaras i en ren lufttät förpackning/plastlåda i kylskåpet. Passar utmärkt att vända ner i uppvispad grädde och servera till en syrlig vinbärspaj eller att ringla över några kulor vaniljglass.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0