chokladig cheesecake med tryffeltäcke.
recept ifrån veronicas bakblogg! :)
Botten:
75 g smör 12 digestivekex
Fyllning:
200 gram philadelphiaost
3 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocke
r 3 stycken äggvitor
3 dl grädde
200 gram riven mjölkchoklad
Chokladtryffel :
200 gram mjölkchoklad
1 1/2 dl grädde
3 msk smör
Mixa eller smula digestiven och rör ihop med det smälta smöret. Tryck ut i en rund form, med avtagbara kanter.
Riv mjölkchokladen grovt på ett rivjärn.
Separera äggulor från äggvitor i olika bunkar. Blanda äggulorna med philadelphia, vaniljsocker och strösocker. Vispa tillsammans till en slät smet. Vispa grädden ganska hårt i en annan skål. Vispa sedan äggvitor i en till skål och vispa till ett hårt skum (du ska kunna hålla bunken upp och ner, och äggvitorna ska inte rinna ut ) och vänd sedan ner denna i smeten också. Rör ner den rivna chokladen och vänd om tills det blandat sig. Häll smeten i en rund form med avtagbara kanter och täck med plastfolie och ställ i frysen.
Bryt chokladen i mindre delar. Låt grädden och smöret sjuda upp i en kastrull. Häll sedan den heta grädden över chokladen och rör tills tryfflen är slät. Låt detta svalna i kylskåp innan du brer detta över cheesecaken.
Sedan ska den stå i frysen i minst 6 timmar, men gärna över natten innan du serverar. Ta fram den en kvart innan den ska serveras.
Jag hade cheesecaken i frysen över natten och sen bredde jag ut chokladtryffeln innan servering
Kommentarer
Trackback