TIPS på macarons och grund recept

 
 
 
Macarons (utan sockerlag)
4 äggvitor
4 dl florsocker
150 g mandelmjöl (finmalen mandel)
0.5 dl strösocker
 
Gör så här:
 
Tips nr 1
Knäck äggvitorna i en skål dagen innan macaronsen skall bakas. Detta gör marängen betydligt fluffigare. Jag brukar ha dem i en bunke med lock i kylen en dag innan.
 
Tips 2
När macaronsen väl är gjorda låt dem stå 1 till 1 och en halv timma på plåten, innan (!) de sätts in i ugnen.
 
Tips 3
Låt dem vila på plåten ca 20 minuter efter man tar ut dem ur ugnen innan man försiktigt tar bort dem från bakplåtspappret.
 
Tips 4
Vill man att de ska hålla längre, fyll macarons-skalen dagen innan de ska serveras. Själva marängskalen kan dock bakas ca 2-3 dagar innan.
 
 
Vispa äggvitorna ordentligt, det får inte vara rinnigt alls. Det ska börja se ut som maräng innan man försiktigt börjar hälla i socker. Häll i sockret mycket, mycket sakta och se till att det blir som en fluffig maräng. När den är färdigvispad skall du kunna vända upp och ned på bunken och det ska sitta fast i bunken.
 
Häll 150 gram mandelmjöl och florsocker i en matberedare så det är perfekt blandat.
Detta skall ha gjorts innan man börjar med marängen. Använder en slickepott och rör försiktigt ner mandel-florsocker blandingen i marängen. Häll i karamellfärg plus smaksättningen. Ta inte för mycket vätska i form av smaksättning och karamellfärg i för då kan smeten bli för rinnig och de kommer inte "lyfta" i ungen. Detta är något man lär sig desto mer man bakar macarons.
 
Spritsa ut dem på plåten i önskad storlek.
 
Låt stå på plåten minst 1 timma, sedan in i ungen på 125 grader i ca 10 minuter. Var i köket när de är i ugnen ifall de behövs tas ut tidigare eller senare. Låt svalna på plåten. Känn efter lite försiktigt om de är färdiga genom att ta lite lätt i toppen på kakan och se om den släpper, gör den det är den färdig!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0