GLASS, DELICATOBOLLSGLASS.

RECEPT OCH BILD IFRÅN: BLIMINJÄST

Delicatobollsglass

4 st äggulor

1,25 dl florsocker

2 dl vispgrädde

2 dl standardmjölk

3 tsk vaniljsocker/1 färsk vaniljstång

6 st delicatobollar (eller så många som man vill)

 

 

Gör så här:

 

Gör en sats delicatobollar eller köp färdiga. Den här gången var jag lat så jag köpte färdiga på IKEA :)

 

Vispa äggulor och florsocker väl tills smeten blir ljus och porös.

Rör i vispgrädde och mjölk och vaniljsockret/färska vaniljstången.

 

Vispa inte längre men rör väl tills allt blandats.

Starta glassmaskinen och häll i blandningen.

 

Hacka delicatobollar i lagom storlek, ca 8-10 bitar per boll.

När glassen börjar se klar ut, häll i de krossade delicatobollarna och låt dem blandas med glassen.

Häll över i en frystålig låda och sätt i frysen en stund.

Nu är glassen klar för att njutas av! :)

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0