frasig maräng nöttårta



ca: 12 bitar bottnar
2 1/2 dl hasselnötskärnor
4 äggvitor
2 dl socker

fyllning:
3 dl vispgrädde
2 tsk kokatkaffe (kallt) eller vanilj, passionfrukt, citron, baileys m.m. (vaniljstång)
50-75 g blockchoklad

garnering:
blockchoklad

täck 3 plåtar med bakplåtspapper. markera en rund del (rita) ca.24 cm på varje plåt. mal nötterna. vispa vitorna till hårt fast skum. Blanda nötter och socker, vänd ner det försiktigt i äggviteblandningen. fördela marängsmeten i rundarna och bred ut den jämnt. grädde bottnarna i 150 c i ca 15 minuter eller tills bottnarna känns torra, lossa försiktigt och låt dem kallna  på galler.
vispa grädden och smaksätt den med kaffet (eller det du vill) och finhackad blockchoklad. Lägg ihop bottnarna med grädde imellan och eventuellt ett lager överst. Flisa lite blockchoklad ovanpå som garnering. servera genast.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0