Fudge cupcakes
recept ifrån Emelie i hela sverige bakar
muffins
3 st ägg
2.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
0.5 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
liten nypa salt
2.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
0.5 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
liten nypa salt
Fudgesås
2.5 dl grädde
3 msk socker
1 dl sirap
3 msk socker
1 dl sirap
Frosting till fudgecupcakes
3 dl vanilj-marshmallow fluff
3 dl philadelphiaost eller annan cream cheese
3 dl philadelphiaost eller annan cream cheese
Muffins
Sätt ugnen 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda med äggsmeten.
4. Blanda alla torra ingredienser, sikta ned i äggsmeten och vänd/blanda försiktigt.
5. Fyll formarna med KNAPPT 2/3 av formarna.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Sätt ugnen 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda med äggsmeten.
4. Blanda alla torra ingredienser, sikta ned i äggsmeten och vänd/blanda försiktigt.
5. Fyll formarna med KNAPPT 2/3 av formarna.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Fudgesås
Blanda samtliga ingredienser och koka utan lock tills såsen fått kolasmak och färg, ca 10 min. Låt kallna
Vispa ihop samtliga ingredienser och spritsa ut.
Kommentarer
Trackback